Amb motiu del mes del càncer hepàtic aquesta setmana publicarem dues receptes saludables, saludables per a tu i pel teu fetge.
Xató
Ingredients
- Escarola
- 100 gr de bacallà salat
- 100 gr de tonyina salada
- 30 gr d’olives negres
- 30 gr d’olives arbequines
Instruccions
- Es neteja i talla a trossos ben petits l’escarola, només usant la part més blanca del mig.
- Haurem dessalat el bacallà i la tonyina, les eixuguem una mica sobre un paper o drap de cuina. Les disposem a sobre l’escarola.
- Afegim les olives i les anxoves, i amanim amb la salsa xató. És una recepta ideal per a jugar amb els colors, proveu de fer-ho ben bonic.
Salsa xató
- 100 g d’ametlles torrades
- 60 g d’avellanes torrades
- 2 grans d’all
- 4 nyores escaldades, o 6 culleradetes de polpa de nyora
- 2 o 3 llesques de pa xopat amb vinagre (chardonnay, o de xerès)
- Vinagre
- Oli
- Sal
Es piquen les ametlles i avellanes en un morter, juntament amb l’all i la sal.
Afegim la polpa de nyora i la molla de pa mullada amb vinagre. Afegim lentament oli fins que quedi a la textura desitjada.
Orada amb carxofes i llimona
INGREDIENTS (Recepta per a 4 persones)
4 filets d’orada sense espines (150×4, 600 g)
4 carxofes netes i tallades a octaus
2 alls tendres tallats a rodelles
60 g de panses
2 dl de fumet de l’orada
1 llimona adobada amb sal
30 g d’ametlla laminada torrada
PREPARACIÓ
Escatem, netegem i filetegem l’orada.
La marquem a la paella pel costat de la pell.
En una cassola, posem els alls tendres tallats i les panses i 50 ml d’aigua , i deixem que es redueixi.
Hi afegim el fumet.
En una paella fregim les carxofes i les afegim a la cassola.
Hi afegim la llimona i ho emplatem.