Amb motiu del mes del càncer hepàtic aquesta setmana publicarem dues receptes saludables, saludables per a tu i pel teu fetge.

Xató

Ingredients

  • Escarola
  • 100 gr de bacallà salat
  • 100 gr de tonyina salada
  • 30 gr d’olives negres
  • 30 gr d’olives arbequines

Instruccions

  1. Es neteja i talla a trossos ben petits l’escarola, només usant la part més blanca del mig.
  2. Haurem dessalat el bacallà i la tonyina, les eixuguem una mica sobre un paper o drap de cuina. Les disposem a sobre l’escarola.
  3. Afegim les olives i les anxoves, i amanim amb la salsa xató. És una recepta ideal per a jugar amb els colors, proveu de fer-ho ben bonic.

 

Salsa xató

  • 100 g d’ametlles torrades
  • 60 g d’avellanes torrades
  • 2 grans d’all
  • 4 nyores escaldades, o 6 culleradetes de polpa de nyora
  • 2 o 3 llesques de pa xopat amb vinagre (chardonnay, o de xerès)
  • Vinagre
  • Oli
  • Sal

Es piquen les ametlles i avellanes en un morter, juntament amb l’all i la sal.
Afegim la polpa de nyora i la molla de pa mullada amb vinagre.                                                                                                                                      Afegim lentament oli fins que quedi a la textura desitjada.

 

 

Orada amb carxofes i llimona

 

INGREDIENTS (Recepta per a 4 persones)

4 filets d’orada sense espines (150×4, 600 g)

4 carxofes netes i tallades a octaus

2 alls tendres tallats a rodelles

60 g de panses

2 dl de fumet de l’orada

1 llimona adobada amb sal

30 g d’ametlla laminada torrada

 

PREPARACIÓ

Escatem, netegem i filetegem l’orada.

La marquem a la paella pel costat de la pell.

En una cassola, posem els alls tendres tallats i les panses i 50 ml d’aigua , i deixem que es redueixi.

Hi afegim el fumet.

En una paella fregim les carxofes i les afegim a la cassola.

Hi afegim la llimona i ho emplatem.