El nostre Projecte d’informació i de prevenció del fetge gras i l’esteatohepatitis no alcohòlica fa el primer pas el dia 12 de juny, adherint-nos al Dia, amb la difusió de dos vídeos: una entrevista a la Dra. Isabel Serra, hepatòloga, que ens fa una explicació comprensible de molts dels aspectes d’aquestes malalties i un altre de l’entrevista a la Sra. Lucía Pirón, malalta, que amb el seu testimoni ens apropa als sentiments i vivències de les persones afectades.
La nostra associació emprèn un Projecte d’informació i de prevenció del fetge gras i l’esteatohepatitis no alcohòlica amb l’ajuda del laboratori Pfizer.
Aquesta data cada any es celebra aquest Dia per fer èmfasi d’aquesta malaltia que augmenta a les nostra societat, principalment en països econòmicament més ben posicionats, a causa de l’excés de menjar insà (sucres, greixos), que sumats al sedentarisme provoquen més obesitats, més diabetis i més hipertensions, entre altres problemes i que són les principals causes de la malaltia.
Comença a manifestar-se com a fetge gras, però pot evolucionar a progressius graus de fibrosi del fetge, cirrosi i necessitat de trasplantament hepàtic per ella mateixa o pels tumors malignes hepàtics (hepatocarcinomes) que poden aparèixer amb freqüència. A més del fetge pot afectar principalment el cor i el cervell.
A data d’avui no hi ha cap medicament aprovat pel seu tractament, encara que s’estan fent estudis de diferents fàrmacs. Cal dir que la pèrdua de pes és la principal mesura que es recomana perquè és efectiva per aturar o fer retrocedir la malaltia. També cal tractar les malalties causants el més acuradament possible.